GYIK

Mi az az okos otthon?

Az okos otthonnak habár része az eszközök/berendezések telefonon történő működtetése, de jelentősen túl mutat rajta. Valójában akkor nevezhetjük okosnak ingatlanunkat, ha automatizációk által vezérelt, melyeket a Safari Smart Home rendszerében teljesen személyre szabunk.

Mit jelent az automatizáció?

Automata működéseket jelent, mely esetén okos otthon rendszerünk magától is tudja vezérelni az eszközöket, úgy, ahogyan az számunka a legideálisabb. Gyakorlati példával élve: Amint otthonunk közelébe érünk, automatikusan kinyílik a garázs vagy a kapu. Nem megfelelő fényviszonynál felkapcsol mozgásra egy adott világítás. A redőnyök napnyugatakor lemennek és reggeli ébredéskor először csak kicsit, majd később teljesen felhúzódnak.
Ezeket a funkciókat minden ügyfelünkre teljesen külön alakítjuk ki. 

Milyen eszközöket lehet "okosítani"?

A szolgáltatásaink között megtalálható, hogy a világítás-, árnyokolás-, kapuvezérlés mellett milyen kényelmi és biztonsági funkciók érhetőek el. Ezeken felül szoktak lenni egyedi igények, amit a felmérés során tudunk pontosan átbeszélünk.

Nagy lesz a fúrás-faragás beszereléskor?

Vezetékmentes technológiával dolgozunk, melynek köszönhetően nincs szükség kábelezésre, bontásra, fúrásra, vagy egyéb kellemetlen munkálatra.

Hogy néz ki a felmérés folyamata?

A weboldalon vagy elérhetőségünk bármelyikén kérhető ingyenes felmérés. Telefonon felvesszük a kapcsolatot, néhány dolgot átbeszélve adunk egy körülbeli árat, majd személyes találkozó keretében bemutatjuk rendszerünket és közösen átbeszéljük az igényeket. A helyszínen pontos árajánlatot is tudunk már adni. Ha az árajánlatot elfogadod, pár héten belül elkezdődik a beszerelés és a programozás folyamata.

Biztonságos az okos otthon?

Csak a saját nevünkben tudunk nyilatkozni. Mivel az eszközeink nem felhő alapúak, csakis egymással kommunikálnak egy belső rendszeren keresztül, így nem lehetséges a feltörése.

Milyen eszközön lesz vezérelhető a rendszer?

Bár említettük, hogy számunkra az automatizáció a legfontosabb, ettől függetlenül természetesen vezérelhető telefonon, tableten és számítógépen is, mindamellett, hogy a manuális funkciók is megmaradnak.